top of page

Zapiekanki z kiełbasą



Klasyczny smak PRL – zapiekanki luksusowe! Sprzedawane na dworcach PKS,

blaszanych budkach i lokalach. My polecamy je w wersji z naszą kiełbasą! ❤️



Składniki:

  • podłużna bułka/bagietka,

  • 100 g szynki Słota Jodłowa,

  • 300 g pieczarek,

  • 1 cebula,

  • 100 g sera gouda,

  • ketchup,

  • sól i pieprz,

  • łyżka oliwy do smażenia.


Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzej oliwę. Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki.

  2. Grzyby z cebulką podsmaż na patelni przez kilka chwil, dopraw do smaku.

  3. Szynkę pokrój w plastry, a bułkę przekrój na pół. Zetrzyj ser.

  4. Na bagietce połóż grzyby, dodaj szynkę i posyp serem.

  5. Piecz w piekarniku w 180* przez ok.15 minut. Na końcu dodaj ketchup.


Smacznego!


17 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page