
Klasyczny smak PRL – zapiekanki luksusowe! Sprzedawane na dworcach PKS,
blaszanych budkach i lokalach. My polecamy je w wersji z naszą kiełbasą! ❤️
Składniki:
podłużna bułka/bagietka,
100 g szynki Słota Jodłowa,
300 g pieczarek,
1 cebula,
100 g sera gouda,
ketchup,
sól i pieprz,
łyżka oliwy do smażenia.
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej oliwę. Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki.
Grzyby z cebulką podsmaż na patelni przez kilka chwil, dopraw do smaku.
Szynkę pokrój w plastry, a bułkę przekrój na pół. Zetrzyj ser.
Na bagietce połóż grzyby, dodaj szynkę i posyp serem.
Piecz w piekarniku w 180* przez ok.15 minut. Na końcu dodaj ketchup.
Smacznego!