Sycący gulasz z kiełbasą


Jesień to idealny moment na sycący, rozgrzewający gulasz z dodatkiem naszej kiełbasy!


Składniki:

  • 400 g kiełbasy Słota Jodłowa

  • 350 g ziemniaków

  • 200 g pieczarek

  • 100 g pieczarek

  • 2 papryki czerwone

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • 500 ml bulionu

  • 1 puszka pomidorów krojonych

  • 1 łyżeczka papryki słodkiej

  • sól, pieprz


Przygotowanie:

  1. Cebulę. paprykę i kiełbasę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę.

  2. Na głębokiej patelni podsmaż kiełbasę oraz cebulę do zarumienienia.

  3. Dodaj paprykę i podsmaż jeszcze 5 minut. Następnie składniki zalej bulionem.

  4. Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do bulionu i duś na małym ogniu przez ok. 20 minut, aż zmiękną.

  5. Dodaj pokrojone pieczarki oraz pomidory krojone.

  6. Całość gotuj przez ok. 10 minut, następnie dopraw do smaku.

  7. Podawaj z kaszą, ziemniakami lub solo.


Smacznego!

2 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie