
Jesień to idealny moment na sycący, rozgrzewający gulasz z dodatkiem naszej kiełbasy!
Składniki:
400 g kiełbasy Słota Jodłowa
350 g ziemniaków
200 g pieczarek
100 g pieczarek
2 papryki czerwone
3 łyżki oliwy z oliwek
500 ml bulionu
1 puszka pomidorów krojonych
1 łyżeczka papryki słodkiej
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę. paprykę i kiełbasę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę.
Na głębokiej patelni podsmaż kiełbasę oraz cebulę do zarumienienia.
Dodaj paprykę i podsmaż jeszcze 5 minut. Następnie składniki zalej bulionem.
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do bulionu i duś na małym ogniu przez ok. 20 minut, aż zmiękną.
Dodaj pokrojone pieczarki oraz pomidory krojone.
Całość gotuj przez ok. 10 minut, następnie dopraw do smaku.
Podawaj z kaszą, ziemniakami lub solo.
Smacznego!