Makaron z kiełbasą i grzybami



Jesień zbliża się wielkimi krokami. A skoro jesień to także i... grzyby! Podpowiadamy, jak połączyć grzyby oraz naszą kiełbasę w proste i pyszne danie.


Składniki:

  • 400 g makaronu penne

  • łyżka oleju słonecznikowego

  • 400 g kiełbasy Słota Jodłowa

  • puszka pomidorów krojonych

  • 250 g grzybów leśnych lub pieczarek

  • łyżeczka rozmarynu

  • posiekana natka pietruszki

  • sól i pieprz


Przygotowanie:


  1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odsącz i pozostaw do wystygnięcia.

  2. Grzyby przemyj, oczyść i pokrój w plasterki. Kiełbasę pokrój w kostkę.

  3. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj kiełbasę i grzyby, smaż do zarumienienia.

  4. Na patelnię przełóż pomidory i całość duś ok. 5 minut.

  5. Dodaj przyprawy, dopraw solą i pieprzem do smaku.

  6. Sos połącz z makaronem.


Smacznego!



1 wyświetlenie0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie