
Jesień zbliża się wielkimi krokami. A skoro jesień to także i... grzyby! Podpowiadamy, jak połączyć grzyby oraz naszą kiełbasę w proste i pyszne danie.
Składniki:
400 g makaronu penne
łyżka oleju słonecznikowego
400 g kiełbasy Słota Jodłowa
puszka pomidorów krojonych
250 g grzybów leśnych lub pieczarek
łyżeczka rozmarynu
posiekana natka pietruszki
sól i pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odsącz i pozostaw do wystygnięcia.
Grzyby przemyj, oczyść i pokrój w plasterki. Kiełbasę pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej. Dodaj kiełbasę i grzyby, smaż do zarumienienia.
Na patelnię przełóż pomidory i całość duś ok. 5 minut.
Dodaj przyprawy, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Sos połącz z makaronem.
Smacznego!