Kremowy makaron z dodatkiem wędzonego boczku



Przychodzimy do Was z przepisem na kremowy makaron z dodatkiem naszego wędzonego boczku, który z pewnością skradnie Wasze serca!



Składniki:

  • 300 g Wędzonego Boczku Tradycyjnego Słota Jodłowa,

  • 500 g ulubionego makaronu,

  • 4 ząbki czosnku,

  • 2 cebule,

  • 100 g śmietanki 30%,

  • sól i pieprz do smaku.


Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  2. Boczek pokrój w kostkę i przełóż na rozgrzaną patelnię.

  3. Podsmaż do uzyskania pożądanej konsystencji. Następnie przełóż boczek na talerz.

  4. Na wytopionym tłuszczu podsmaż pokrojoną w kostkę cebulkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

  5. Na patelnię wlej śmietankę i dodaj boczek. Dopraw do smaku. Chwilę gotuj, następnie dodaj makaron.

  6. Podawaj na ciepło.

6 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie