
Przychodzimy do Was z przepisem na kremowy makaron z dodatkiem naszego wędzonego boczku, który z pewnością skradnie Wasze serca!
Składniki:
300 g Wędzonego Boczku Tradycyjnego Słota Jodłowa,
500 g ulubionego makaronu,
4 ząbki czosnku,
2 cebule,
100 g śmietanki 30%,
sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Boczek pokrój w kostkę i przełóż na rozgrzaną patelnię.
Podsmaż do uzyskania pożądanej konsystencji. Następnie przełóż boczek na talerz.
Na wytopionym tłuszczu podsmaż pokrojoną w kostkę cebulkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Na patelnię wlej śmietankę i dodaj boczek. Dopraw do smaku. Chwilę gotuj, następnie dodaj makaron.
Podawaj na ciepło.