Jesienna zupa fasolowa z kiełbasą


Tradycyjna zupa fasolowa to idealna propozycja na rozgrzewający, jesienny obiad. Jak ją przygotować? Sprawdź!



Składniki:

  • szklanka suchej fasoli białej

  • 200 g kiełbasy Słota Jodłowa

  • 2 ziemniaki

  • 1 marchewka

  • 1 pietruszka

  • 1 cebula mała

  • 2 liście laurowe

  • 3 ziarenka ziela angielskiego

  • 1 łyżka majeranku

  • sól, pieprz


Przygotowanie:


  1. Fasolę namocz w zimnej wodzie przez całą noc.

  2. Następnego dnia do garnka włóż fasolę i pokrojone w kostkę warzywa. Zalej ok. 2 litrami wody, dodaj ziele angielskie i liście laurowe.

  3. Całość gotuj do miękkości warzyw, ok. godzinę. Po tym czasie dodaj majeranek, pieprz i sól.

  4. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę kiełbasę.

  5. Do gotującej się zupy dodaj kiełbasę i gotowe.

Smacznego!


4 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie