Bób z kiełbasą

Zaktualizowano: 24 sie



Oto niecodzienne połączenie smaków – bób i kiełbasa. Sezon na bób w pełni, dlatego warto wykorzystać go w swojej kuchni.


Składniki:

  • 2 szklanki świeżego bobu,

  • 300 g kiełbasy Słota Jodłowa,

  • 1 łyżka oleju,

  • 2 cebule,

  • koperek,

  • sól i pieprz do smaku.


Przygotowanie:

  1. Bób ugotuj w osolonej wodzie.

  2. Na dużej patelni z grubym dnem podsmaż cebulę razem z kiełbasą, a gdy zacznie się rumienić dopraw solą i pieprzem.

  3. Na talerz wyłóż porcję bobu, następnie pokryj go przesmażoną kiełbasą oraz cebulą.

  4. Całość podawaj ze świeżym koperkiem i pajdą pszennego chleba z masłem.


Smacznego!

4 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie