Aromatyczne leczo z kiełbasą

Zaktualizowano: 24 sie



Szybki i prosty przepis na letnie danie? Polecamy aromatyczne leczo z dodatkiem naszej kiełbasy. Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno!



Składniki:

  • 500 g kiełbasy Słota Jodłowa,

  • 3 duże papryki czerwone,

  • 1 cukinia,

  • 4 duże pomidory,

  • 1 duża cebula,

  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku,

  • ½ łyżeczki ostrej papryki,

  • 2 łyżki smalcu lub oleju,

  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,

  • pieprz i sól.


Przygotowanie:

  1. W dużym garnku podgrzej tłuszcz, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojoną w plasterki kiełbasę, smażyć ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

  2. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, cukinię i pomidory.

  3. Całość dopraw koncentratem, słodką i ostrą papryką.

  4. Przypraw do smaku solą i pieprzem i duś do miękkości, około 25-30 minut. W razie potrzeby dodatkowo dopraw pod koniec gotowania.


Smacznego!

1 wyświetlenie0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie