
Szybki i prosty przepis na letnie danie? Polecamy aromatyczne leczo z dodatkiem naszej kiełbasy. Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno!
Składniki:
500 g kiełbasy Słota Jodłowa,
3 duże papryki czerwone,
1 cukinia,
4 duże pomidory,
1 duża cebula,
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku,
½ łyżeczki ostrej papryki,
2 łyżki smalcu lub oleju,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
pieprz i sól.
Przygotowanie:
W dużym garnku podgrzej tłuszcz, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojoną w plasterki kiełbasę, smażyć ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, cukinię i pomidory.
Całość dopraw koncentratem, słodką i ostrą papryką.
Przypraw do smaku solą i pieprzem i duś do miękkości, około 25-30 minut. W razie potrzeby dodatkowo dopraw pod koniec gotowania.
Smacznego!