Aromatyczne kaszotto z grzybami i kiełbasą



Jesienne lasy wypełniają się przyjemnym zapachem grzybów, a więc to idealny moment, aby wykorzystać je w kuchni. Poznajcie przepis na aromatyczne kaszotto z grzybami i naszą kiełbasą!



Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej,

  • 200 g kiełbasy Słota Jodłowa,

  • 400 g grzybów,

  • 1 cebula,

  • pęczek pietruszki,

  • 1 łyżka,

  • 250 ml wody,

  • sól/pieprz.


Przygotowanie:

  1. Cebulę i grzyby pokrój w kostkę, kiełbasę w plasterki.

  2. Cebulę podsmaż na oleju. Dodaj kiełbasę oraz grzyby, całość smaż 5 minut.

  3. Do składników wsyp kaszę, dopraw.

  4. Gotuj wszystko na małym ogniu przez ok. 20-25 minut.

  5. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną pietruszkę.

  6. Podawaj na ciepło.


Smacznego!

1 wyświetlenie0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie